Analýza hospodářské recese 2014 v Ruské federaci - Sergeev, Vladimir (2017)
Cílem bakalářské práce je analyzování nejvýznamnějších položek spojených se stávající ekonomickou recesí v Ruské Federaci, vymezení základních příčin vzniku krize, charakteristika hlavních projevů v ruské ekonomice, dopad na ekonomický systém a následná reakce státu. V první části práce je dané téma teoreticky popsáno z pohledu negativního hospodářského cyklu a s tím souvisejících trendů a procesů. Pak jsou uvedeny charakteristické rysy současné ruské ekonomiky. V praktické části se rozebírají základní příčiny, které vyvolaly pokles ruského hospodářství. Dále se podrobně popisuje průběh recese v obdobích 2014 a 2015, její celkový vliv z pohledů několika makroekonomických ukazatelů a opatření vlády zaměřená na oživení poškozených sektorů ekonomiky.