Analýza hospodářské recese 2014 v Ruské federaci - Sergeev, Vladimir; Soukup, Jindřich, 1955-; Kulbakov, Nikolay; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem bakalářské práce je analyzování nejvýznamnějších položek spojených se stávající ekonomickou recesí v Ruské Federaci, vymezení základních příčin vzniku krize, charakteristika hlavních projevů v ruské ekonomice, dopad na ekonomický systém a následná reakce státu. V první části práce je dané téma teoreticky popsáno z pohledu negativního hospodářského cyklu a s tím souvisejících trendů a procesů. Pak jsou uvedeny charakteristické rysy současné ruské ekonomiky. V praktické části se rozebírají základní příčiny, které vyvolaly pokles ruského hospodářství. Dále se podrobně popisuje průběh recese v obdobích 2014 a 2015, její celkový vliv z pohledů několika makroekonomických ukazatelů a opatření vlády zaměřená na oživení poškozených sektorů ekonomiky.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses