Rovnováha mezi podnikáním a osobním životem - Salaj, Michael; Kašparová, Eva, 1958-; Kaštovská, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá rovnováhou mezi podnikáním a osobním životem. Jejím cílem je zjistit, které z vybraných faktorů mají na rovnováhu vliv. Teoretická část rozebírá pojmy podnikání, podnikatel a rovnováha mezi pracovním a osobním životem. Metodologická část definuje metody výzkumu, sledované faktory, hypotézy a vysvětluje práci s Gröpelovým a vlastními dotazníky. V praktické části je popsána realizace výzkumu, získaný vzorek respondentů a jsou analyzovány souvislosti mezi vybranými faktory a rovnováhou. Na vzorku 37 respondentů, podnikatelů z oblasti služeb, bylo pomocí empirického kombinovaného výzkumu realizovaného formou písemného a ústního dotazování zjištěno, že rovnováha závisí na self-efficacy, time managementu a partnerském vztahu.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses