Emoční marketing a jeho uplatnění v TV reklamě - Nováková, Michaela (2017)
Cílem práce je analyzovat užití a význam emocí v TV reklamě. Teoretická část práce se věnuje významu emocí pro člověka a jejich vlivu na spotřební a nákupní chování. Práce se zabývá využitím emocí v marketingu, především v marketingové komunikaci. Popsán je i způsob, jak pomocí emocí budovat pozitivní vztah k produktu/značce. Práce se věnuje také metodám, jakými lze emoce v marketingu měřit. Praktická část práce se zaměřuje na obsahovou analýzu TV reklamy. Analýza se zaměřuje na vybrané produktové kategorie a jejím cílem je potvrdit či vyvrátit hypotézu, že dané kategorie využívají v TV reklamě stejné nebo podobné emoční apely. Na základě výsledků obsahové analýzy je veden vlastní výzkum, jehož výsledek by měl určit, zda je emoční prvek v dané produktové kategorii opravdu funkční. Výzkum odhaluje, jaký postoj mají respondenti ke konkrétní emoci v TV reklamě a jakým způsobem byli reklamní kampaní ovlivněni.