Dopravní obslužnost v Barceloně - Bláhová, Markéta (2017)
Cílem mé bakalářské práce je zanalyzovat dopravní obslužnost v Barceloně. Teoretická část je věnována základním pojmům z oblasti městské hromadné dopravy a příměstské dopravy. Dále je zaměřena především na kolejovou dopravu, protože kolejová doprava je páteří veřejné dopravy právě v Barceloně a jejím okolí. V další kapitole představuji Španělsko, autonomní oblast Katalánsko a Barcelonu. V praktické části nejprve informuji o integrovaném dopravním systému a o jízdních dokladech. Nadále se věnuji barcelonskému přístavu a letišti El Prat. Poté analyzuji dopravní prostředky městské hromadné dopravy a dopravy příměstské v mnou popisované oblasti, jejich důležité linky, cyklistickou dopravu a taxislužbu. Poslední kapitola je věnována přizpůsobení se dopravy trendům moderní doby a plánům do budoucna.