Zařazování matematických výrazů do webových stránek - Šímová, Hana; Kosek, Jiří, 1975-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato práce zhodnocuje současný stav zobrazování matematických výrazů do webových stránek. Zjišťuje jazyky použitelné pro zobrazování matematických výrazů na webových stránkách. Cílem je zjistit jednotlivé způsoby jakými se dají matematické výrazy na web zadávat. Dále se zabývá zjištěním výhod a nevýhod jednotlivých způsobů vkládání a jednotlivých jazyků. Práce se zabývá porovnáním jednotlivých způsobů z pohledu rychlosti načítání, vzhledu vykreslení a použitelnosti při přenášení do jiných prostředí, než je webová stránka. Zabývá se také vkládáním matematiky do webových stránek pro uživatele, kteří neovládají ani jeden z nalezených jazyků.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses