Měření síly hesla - Běhounek, Lukáš (2017)
Práce se zabývá tématem měření hesla a podrobněji pak algoritmem Zxcvbn, který rozšiřuji pro lokalizaci do dalších jazyků a provádím lokalizaci do češtiny. V teoretické části, se zabývám tématem měření hesla na základě jednotlivých studií: proč měřit, jakým způsobem a přístupem měřit a charakterizací používaných měřičů hesel. V praktické části analyzuji česká hesla na slovníku hesel uniklých z LinkedIn v roce 2012. Zkoumám potřebu použití českých slovníků, českého rozložení klávesnice, odůvodňuji nutnost překladu zpětné vazby, a zabývám se problémem skloňování, používání variant slov, zdrobnělin, a diakritiky. Dále popisuji technickou funkčnost algoritmu, způsob jeho nasazení a charakter jednotlivých mnou provedených změn. Výsledkem bakalářské práce je, na základě odůvodnění z teoretické části, algoritmus Zxcvbn upravený pro použití v českých podmínkách, speciálně pak v prostředí Vysoké školy ekonomické, rozšířený o možnost lokalizace do dalších jazyků, společně s připravenými některými slovníky.