Analýza nabídky na trhu práce pro studenty FIS VŠE prostřednictvím sociálních sítí - Trudova, Anna (2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou nabídky na trhu práce pro studenty FIS VŠE pomocí sociální sítě Facebook. Hlavním cílem práce je zjištění aktuálního stavu na trhu práce, zejména uplatnění studentů, práce na zkrácený úvazek. Abych tento cíl mohla splnit, musí být splněné další cíle - porovnat nástroje pro monitorování sociálních sítí, vytvořit testovací prostředí pro analýzu nestrukturovaných dat, vyhodnotit požadavky potenciálních zaměstnavatelů na studenty z vybraných stránek z Facebooku. Práce je rozdělena na teoretickou a analytickou část. V teoretické části jsou definované pojmy z oblasti sociálních sítí, přehled o českém ICT sektoru, aktuální stav na trhu práce, rešerše vědeckých článků a jiných prací a statistik, společné s porovnáváním nástrojů pro monitorování sociálních sítí. Praktická část obsahuje popis použití analytických nástrojů - Elasticsearch a Kibana, analýza a interpretace získaných nestrukturovaných dat, postup aplikování metod a metrik hodnocení požadavků potenciálních zaměstnavatelů. Přínosem této práce je přehled o aktuálním stavu na trhu práce. Z toho vyplývají doporučení studentům, určení nejvíce žádaných vlastností, technologií a dovedností.