Podvody v účetnictví - Stančíková, Lucie; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem bakalářské práce je přiblížení problematiky podvodů objevujících se v účetnictví. První kapitola se nejprve snaží vymezit hranici mezi samotným podvodem a tzv. kreativním účetnictvím a upozornit na hlavní rozdíly mezi nimi, protože mnohokrát dochází k záměně těchto termínů. V druhé kapitole jsou uvedeny nejčastější motivy, které účetní podvody vyvolávají. Jednotlivé metody využívané při manipulaci s účetnictvím jsou pak popsány v kapitole třetí, jež se zaměřuje nejen na podvody v rámci účetní závěrky, ale také podvody, které se odehrávají mimo ni. Na tuto kapitolu poté navazují příklady reálných podvodů spáchaných nejen v zahraničí, ale i v České republice. Závěr práce se zaměřuje na různé způsoby prevence, s jejichž pomocí můžeme vzniku těchto podvodů předcházet.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses