mHealth a IoMT ve vrcholovém sportu - Zenkl, Lukáš (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na návrh implementace mHealth a IoMT prvků do tréninku bojových sportů na závodní a vrcholové úrovni. Hlavním cílem této bakalářské práce je návrh implementace mHealth pro vrcholový sport za účelem zvýšení výkonnosti, kvalitnější regenerace a tím i předcházení zranění. V práci je nejprve definován pojem mHealth a jeho pozice v moderním zdravotnictví, dále také pojmy IoT, IoMT a jejich dopad na zdravotnictví. Ve druhé části jsou vymezeny pojmy mHealth, IoMT a jejich pozice ve vrcholovém sportu. Další část se věnuje důležitému dílčímu cíli, kterým je analyzovat povědomí a využívání moderních technologií ve vrcholovém sportu. Na základě výsledků této analýzy je v další části navržena samotná implementace. Poslední část se věnuje vyhodnocení úspěšnosti implementace a přínosům pro sportovce.