Využitie youtuberov v marketingu - Kladivíková, Zuzana (2017)
Táto bakalárska práca si kladie za cieľ zoznámiť s jedným z najvýraznejších marketingových fenoménov poslednej doby a to s využitím youtuberov v marketingu a popísať kedy a pre ktoré typy produktov je vhodné tento typ kampaní využiť. V prvej časti poukazuje na jedinečnosť formátu videa ako takého a jeho výhod oproti iným médiám z pohľadu ľudského vnímania a jeho úspechu zaznamenanom v marketingu. Zoznamuje s najvýznamnejšou video platformou, Youtube, skúma jej zásah v Českej republike a porovnáva ho so zásahom českých televíznych staníc. V druhej časti tejto práce budú popísané najpopulárnejšie typy youtuberov, spolu s typmi videí ktoré tvoria, cieľovými skupinami ktoré ich sledujú a typmi značiek ktoré by s nimi mohli spolupracovať a zasiahnuť tým tých správnych ľudí. Zároveň analyzuje už realizované spolupráce a kampane na ktorých sa títo youtuberi účastnili hodnotí ich výsledky.