Datová kvalita a její analýza v nebankovní společnosti poskytující půjčky - Vránek, Pavel (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na komplexní zpracování tématu datová kvalita od teoretického popisu práce s daty v informačním systému, přes definici datové kvality, popis příčin vzniku nekvalitních dat a důsledků, které nekvalitní data přináší, až po analyzování datové kvality v nebankovní společnosti poskytující půjčky. Pro provedení analýzy datové kvality budou nejdříve vybrány vhodné dimenze datové kvality, ke kterým budou následně definovány metriky. Tyto metriky budou následně měřeny nad reálnými daty s využitím dotazovacího jazyka SQL a softwaru určeného pro analýzu datové kvality. Hlavním přínosem práce je komplexní zpracování problematiky datové kvality a ukázka reálného stavu datové kvality v nebankovní společnosti poskytující půjčky. Práce nabízí možnost rozšíření o návrh metodik a pravidel pro řízení datové kvality.