Účetní specifika nahrávacího studia - Kosejk, Petr; Polachová, Kateřina; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Práce na téma specifika nahrávacího studia pojednává o základech účetnictví a odhaluje tuzemská nahrávací studia jako účetní jednotky. Teoretické znalosti ze základů účetnictví jako např. zásady, principy, oceňování aktiv a závazků, uživatelé účetnictví, skupiny účetních jednotek, účtování, položky rozvahy a výkazu zisků a ztrát jsou v práci popsány, a dále je zmíněna jejich podoba ve vybrané účetní jednotce, kterou je nahrávací studio. Hlavním cílem práce je zmíněné teoretické znalosti definovat , a přiblížit čtenáři podobu nahrávacího studia jak z pohledu účetního, tak z pohledu ekonomického. Práce popíše některé jeho složky dlouhodobých nehmotných a hmotných aktiv a popíše i jak studia v tuzemsku vypadají, jaké mají portfolio nebo jaké zvolili ekonomické činnosti. Práce již v teoretické části naznačuje jistá specifika nahrávacího studia, např. v konfliktech zásad, oceňování nehmotného majetku, odpisování, kdy některá v závěru práce rozvíjí. Hypotéza zní, že nahrávací studio je účetně specifické oproti běžné účetní praxi. Tato hypotéza byla v závěru práce vyvrácena. Účetnictví nahrávacího studia není příliš se odlišujícím a specifickým. Metoda práce byla vlastní výzkum nahrávacích studií skrze internet, osobní zkušenost s navštěvováním nahrávacího studia a autorovo vytváření a následné ověřování hypotéz specifičnosti v rozboru několika nahrávacích studií skrze sbírku listin.
Vedoucí práce: Kateřina Polachová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses