Srovnání relačního a objektově-orientovaného databázového modelu - Kojecká, Jana; Palovská, Helena, 1959-; Strossa, Petr, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato práce porovnává relační databázový model s modelem objektově-orientovaným. Postupně jsou rozebrány oba modely do detailů a stanovena kritéria porovnávání. Srovnání je provedeno na základě způsobu uložení dat, datových typů, zařazení operací, způsobu provázání dat, dědičnosti, zapouzdření, polymorfismu a posledním kritériem je dotazovací a definiční jazyk. Databázové modely jsou porovnávány na úrovni teoretické a jsou hledány jak rozdílné, tak společné rysy.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses