Aplikace text miningu v analýze aktuální politické situace - Jirků, Václav (2017)
Práce se zabývá analýzou politické situace na českém Facebooku v prvních třech měsících roku 2017. K této analýze jsou využity komentáře od uživatelů Facebooku. Práce má tři hlavní cíle. Prvním je definovat problém, který bude řešit. Druhým je analýza aktuální situace na českém politickém Facebooku a třetí je vytvořit doporučení pro politiky na základě analýzy jejich konkrétních činů. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vysvětluje pojmy text mining a sentiment analýza a následně představuje jednotlivé politické strany. Představena je i platforma pro analýzu. V praktické části jsou definovány otázky pro analýzu a následně je provedena analýza, která na tyto otázky hledá odpovědi. Otázky jsou rozděleny na dvě části. První je část obecných otázek a v druhé části jsou analyzovány konkrétní činy politiků. Na základě této analýzy je možné s určitou pravděpodobností odhadnout reakci uživatelů Facebooku na činy politických stran či politiků.