Aplikace text miningu v analýze aktuální politické situace - Jirků, Václav; Jelínek, Ivan; Dražil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce se zabývá analýzou politické situace na českém Facebooku v prvních třech měsících roku 2017. K této analýze jsou využity komentáře od uživatelů Facebooku. Práce má tři hlavní cíle. Prvním je definovat problém, který bude řešit. Druhým je analýza aktuální situace na českém politickém Facebooku a třetí je vytvořit doporučení pro politiky na základě analýzy jejich konkrétních činů. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vysvětluje pojmy text mining a sentiment analýza a následně představuje jednotlivé politické strany. Představena je i platforma pro analýzu. V praktické části jsou definovány otázky pro analýzu a následně je provedena analýza, která na tyto otázky hledá odpovědi. Otázky jsou rozděleny na dvě části. První je část obecných otázek a v druhé části jsou analyzovány konkrétní činy politiků. Na základě této analýzy je možné s určitou pravděpodobností odhadnout reakci uživatelů Facebooku na činy politických stran či politiků.
Vedoucí práce: Ivan Jelínek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses