Analýza využívanosti modelu Schema.org - Káva, Ján (2018)
Bakalárska práca sa zaoberá využívaním sémantického modelu schema.org. Teoretická časť pojednáva o štruktúre sémantického webu a o využití modelu schema.org spolu s dátovými formátmi Microdata, RDFa a JSON-LD. V praktickej časti je na základe dát extraktovaných z webového crawlu z novembra 2017 analyzovaná miera využitia modelu schema.org v porovnaní s inými sémantickymi modelmi ako aj využívanosť samotných schema.org typov a rozšírení v rámci dátových formátov Microdata, RDFa a JSON-LD.