Analýza využívanosti modelu Schema.org - Káva, Ján; Svátek, Vojtěch, 1967 prosinec 1.-; Mynarz, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalárska práca sa zaoberá využívaním sémantického modelu schema.org. Teoretická časť pojednáva o štruktúre sémantického webu a o využití modelu schema.org spolu s dátovými formátmi Microdata, RDFa a JSON-LD. V praktickej časti je na základe dát extraktovaných z webového crawlu z novembra 2017 analyzovaná miera využitia modelu schema.org v porovnaní s inými sémantickymi modelmi ako aj využívanosť samotných schema.org typov a rozšírení v rámci dátových formátov Microdata, RDFa a JSON-LD.
Vedoucí práce: Vojtěch Svátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses