Vývoj ve fotografii a videu a jeho vliv pro vznik timelapse - Ciml, Michal; Truhlář, Filip; Juračka, Petr Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Bakalářská práce se zabývá zmapováním historie ve fotografii a videu a jejím významem pro vývoj specifické fotografické techniky - timelapse (časosběrného videa). V práci se detailněji rozebírá kompozice a její pravidla v aplikaci na tvorbu timelapse. Dále je zde definován postup tvorby dle autora této práce a jeho zkušeností. Autor čerpá mimo jiné i z informací od světově známého autora timelapse Gunthera Wegnera, se kterým se několikrát osobně setkal. Čtenář této práce by měl získat povědomí o historii, kompozici a tvorbě timelapse. Rovněž by měla být práce zdrojem informací, pomocí kterých může i laik vytvořit svůj první timelapse a měla by mu pomoci vyvarovat se při tom základních chyb začátečníka.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses