Systém veřejné osobní dopravy v Oslu - Neuman, Petr; Pernica, Petr, 1948-; Zelený, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou systému veřejné osobní dopravy města Oslo. Cílem práce je přinést detailní rozbor systému, jehož podoba, přístupy a formy řešení můžou sloužit jako inspirace pro vývoj veřejné osobní dopravy v dalších městech. Obsah práce je rozdělen do tří kapitol. První kapitola se zaměřuje na dopravu ve městech. Blíže jsou objasněny subsystémy městské osobní dopravy a jejich kombinace. Druhá kapitola aplikuje získané poznatky na dopravní systém města Oslo. V začátku kapitoly je popsáno město Oslo, jeho infrastruktura a význam veřejné hromadné dopravy v městském kontextu. Dále je kapitola zaměřena na řízení a provoz integrovaného dopravního systému. Zvláštní pozornost je věnována způsobu jeho financování, tarifnímu systému a zastoupení jednotlivých druhů městské hromadné dopravy. Třetí kapitola porovnává integrovaný dopravní systém Prahy a Osla a na základě získaných poznatků formuluje doporučení na zlepšení stavu systému pražské veřejné osobní dopravy.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses