Analýza veřejné osobní dopravy v relaci Brno Praha - Sítora, Vojtěch (2017)
Tématem této bakalářské práce je analýza veřejné osobní přepravy mezi dvěma českými největšími městy, Brnem a Prahou. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části nejdříve definuji některé klíčové pojmy z oboru dopravy a poté se zaměřuji na hlavní bod této části, kterým je legislativa týkající se veřejné dopravy v České republice. Navazující praktická část obsahuje především analýzu nabízených spojů jednotlivých dopravců a následné srovnání a zhodnocení toho, která možnost je pro zákazníky nejvýhodnější. V závěru práce pak zmiňuji trendy, které mohou do budoucna ovlivnit dopravu mezi těmito městy. Celkovým cílem práce je tedy poskytnutí analýzy železniční a autobusové veřejné dopravy ve zmíněné relaci.