Použití text miningových metod pro analýzu uživatelských recenzí filmů - Palatínus, Vojtěch; Matějka, Martin; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tématem této práce je problematika spojená s potížemi, které nastávají při práci s nestrukturovanými daty. Konkrétně se zaměřuje na přeměnu nestrukturovaných dat na data strukturovaná pomocí technik text miningu a přiblížení teoretických poznatků v oblasti tzv. Big Data, strukturovaných, semistrukturovaných a nestrukturovaných dat. Cílem práce je ucelené představení problematiky nestrukturovaných dat, ukázat jejich přeměnu na data strukturovaná pomocí metod text miningu a na základě takto vydolovaných dat provést analýzu uživatelských recenzí filmů z webu Mezinárodní Internetové filmové databáze. Přínosem práce je přiblížit čtenáři problematiku nestrukturovaných dat a na praktické ukázce ukázat, jak lze využít text miningových metod při dolování relevantních informací z tohoto typu dat.
Vedoucí práce: Martin Matějka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses