Český elektronický mýtný systém z pohledu implementace evropské elektronické mýtné služby - Jinek, Daniel; Zelený, Lubomír; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá elektronickými mýtnými systémy a jejich interoperabilitou v rámci Evropské elektronické mýtné služby, zaměřuje se pak zejména na budoucnost českého mýtného systému v souvislosti s naplněním povinností vyplývajících z legislativního ukotvení Evropské elektronické mýtné služby. V první části jsou popsány základní pojmy týkající se mýtných systémů a jsou popsány základní technologie, které pro elektronický mýtný systém připadají v úvahu. Druhá část popisuje problematiku Evropské elektronické mýtné služby, její legislativní ukotvení a současný stav implementace v Evropské unii. V třetí části jsou popsány konkrétní aplikace jednotlivých technologií v národních mýtných systémech vybraných zemí Evropské unie. V poslední část je detailně představen český mýtný systém, tedy jeho historie, současnost a jeho možná budoucnost.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses