Přechod z prostředí databázového systému Oracle do prostředí SAP HANA - Nejedlý, Jan (2017)
Tématem této práce je migrace dat z databázového systému Oracle na databázový sytém SAP HANA. Hlavními cíli této práce jsou jednak představit čtenářům základní charakteristiky inmemory databázových systému, dále na příkladu případové studie popsat postup migrace z DB Oracle na DB SAP HANA a posledním cílem je porovnání použitého postupu s postupem obecným, se snahou zjistit možné rozdíly mezi postupy, které souvisejí s in-memory technologií. Práce obsahuje tři hlavní části. První část práce se zabývá charakteristikami databázových systému se zaměřením zejména na in-memory databázové systémy a technologii SAP HANA. Dále první část obsahuje obecný postup pro migrací databází, který je následně využit ve třetí části. Druhá část se zabývá postupem pro migrace z DB Oracle na DB SAP HANA, který je zpracován v rámci případové studie. Poslední část práce porovnává obecný postup s postupem popsaným ve druhé části.