Webové mapové služby s využitím geoprostorových dat - Ill, Petr (2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou geografických informačních systémů, geografických dat a webových mapových služeb (standardy WMS a WFS). Zvláštní pozornost je věnována příkladům, ukazujícím možnosti jejich využití v praxi, a to včetně očekávaného vývoje v blízké budoucnosti. Praktická část demonstruje využití v podobě návrhu a realizace webové aplikace, která bude koncovým uživatelům sloužit k plánování výletů.