Komplexní analýza webu www.profienglish.cz - Špála, Ondřej; Vojíř, Stanislav; Chudán, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá komplexní analýzou webu malé soukromé jazykové školy Profi English na adrese www.profienglish.cz a implementací změn plynoucích z této analýzy. Cílem práce je zlepšit technický stav webu, provést základní SEO optimalizaci a zlepšit funkcionalitu stránek responzivním designem. Těchto cílů bylo dosaženo analýzou webu za použití řady na internetu dostupných aplikací a nástrojů a následnou revizí a úpravou kódu webu. Práce je tak přínosem zejména pro společnost Profi English a její web a jeho návštěvníky. Může však také sloužit jako návod pro další čtenáře, kteří uvažují o vylepšení svých stránek, nebo autory úprav obdobných webů. V úvodu práce jsou krátce představeny základní atributy kvalitní webové prezentace, jako je například přístupnost či použitelnost a také je vysvětleno, jak by tyto aspekty na webu měly vypadat. Dále jakým způsobem lze web analyzovat a jaké nástroje je k tomu vhodné použít. V praktické části je provedena analýza webu www.profienglish.cz, jejíž výstupem je seznam doporučených změn v pořadí podle priority. V poslední části je popsána implementace těch nejzásadnějších inovací webu a responzivního designu.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses