Mobilita pracovní síly občanů České republiky v rámci zemí Evropské unie v roce 2016 - Kubíčková, Iveta; Barák, Vladimír; Prudká, Šárka, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce poskytuje komplexní vhled do problematiky mobility pracovní síly českých občanů v rámci zemí Evropské unie. Teoretická část pojednává o základních teoretických přístupech zabývající se migrací, stručném vývoji společné migrační politiky a politiky zaměstnanosti Evropské unie včetně současných prostředků podporující pracovní migraci a samotného právního vymezení volného pohybu pracovníků. Praktická část obsahuje statistická data a výsledky výzkumného šetření, jehož primárním cílem je zjištění současného přístupu českých občanů k možnosti práce v zahraničí. Především odhaluje a objasňuje hlavní motivační faktory, a naopak nejvýznamnější překážky pro učinění rozhodnutí českých občanů odejít za prací do zahraničních zemí včetně faktorů, které mají na jejich motivaci či překážky podstatný vliv.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses