Vizuální jazyk audiovizuálního díla - Wankeová, Josefina (2017)
Ve své práci se věnuji tématu vizuální složky filmového díla. Cílem práce je shrnout a představit základní postupy vizuálního vyprávění se zaměřením na audiovizuální dílo - konkrétně film. Objasňuji obecné zásady tvorby filmového obrazu a komponování s cílem sdělit nějakou informaci. Dále uvádím příklady jejich využití v již existujících audiovizuálních dílech. V této práci se také budu zabývat vlivem těchto konkrétních filmařských postupů na diváka a následně je prakticky aplikuji při tvorbě vlastního snímku.