Vývoj a struktura progamingu a jeho význam v současném světě - Puharič, Petr (2017)
Cílem této práce je popsat vývoj progamingu od jeho počátků až po současnost a záro-veň vyzdvihnout jeho význam v současném světě. Toho je dosaženo analýzou jednotli-vých let od roku 1997 do roku 2016 a shrnutím současného stavu progamingové scény. Práce obsahuje charakteristiku profesionálních hráčů a herních žánrů, jako i přehled herních titulů, soutěží a turnajů. Ve sledovaných letech jsou uváděny podrobnosti o cel-kové výši rozdaných odměn, celkovém počtu hráčů a o zastoupení zemí podle počtu hráčů. V závěru je zobrazen a popsán vývoj těchto údajů ve vzájemném poměru za celé sledované období. Výsledkem je detailní přehled vývoje progamingového odvětví včet-ně jeho současného významu.