Ekonomický rozvoj jihoasijských zemí - Chyšková, Kateřina; Soukup, Jindřich, 1955-; Makovský, Petr, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této práce je empirické ověření platnosti Rostowovy teorie stádií ekonomického růstu a Solow-Swanova modelu hospodářského růstu uskutečněné za využití statistických dat vykazovaných jihoasijskými zeměmi. Teoretická část práce je věnována charakteristice uvedených růstových modelů čítající objasnění předpokladů, s nimiž teorie pracují a vymezení jejich východisek a možných omezení. Praktická část práce je zaměřena na samotnou analýzu statistických výstupů nově industrializovaných asijských zemí (asijských tygrů). Zdůvodněna je volba dat vybraných pro analýzu. Data jsou dále hodnocena v konfrontaci s očekáváními vycházejícími z popisu Rostowovy a Solowovy teorie hospodářského růstu. Zhodnocena je rovněž vhodnost užití vybraných růstových modelů vzhledem ke sledovaným územím.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses