Odhad výše diskontu u akcií s omezenými právy - Gres, Sergey; Mařík, Miloš, 1947-; Luxemburk, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se věnuje způsobům odhadu hodnoty akcií s omezenými právy. Cílem práce je stanovení možných způsobů a postupů ocenění jednotlivých akcií či akciových podílů včetně prioritních akcií a dalších druhů akcií s omezenými právy jak v podmínkách zahraničních trhů, tak i v podmínkách českého ekonomického prostředí. Terčem práce je analýza problematiky ocenění prioritních akcií. První část práce se zabývá právní stránkou existence akcií s omezenými právy. V další kapitole se více zaměřuji na empirický výzkum porovnávající tržní ceny prioritních a kmenových akcií. Po analýze výsledků empirické studie a základních faktorů ovlivňujících hodnotu prioritních akcií se detailně zabývám možnými způsoby ocenění prioritních akcií a dalších druhů akcií s omezenými právy. Poslední kapitola základní části práce se věnuje možnosti použití zahraničních teoretických a empirických modelů v podmínkách českého ekonomického prostředí.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses