Zdanění investičních fondů - Netrhová, Anna (2017)
Hlavním cílem diplomové práce na téma Zdanění investičních fondů je popsat zdanění investičních fondů v České republice a zhodnotit změny navrhované společností CVCA a AKAT v oblasti zdanění private equity fondů. Ke splnění tohoto cíle byla použita analýza současného systému zdanění investičních fondů v České republice, navrhovaných změn a dedukce. Dílčí cíle jsou: popsat možnosti investování do fondů, definovat fungování private equity v České republice, analyzovat závislost investic do private equity na vybraných makroekonomických ukazatelích a popsat zdanění investičních fondů v Lucembursku a definovat v čem je zdanění PE fondů nevýhodnější proti přímé investici. Pro splnění dílčích cílů v práci bude použita analýza systému investování do private equity, korelační analýza vybraných makroekonomických ukazatelů a investic do private equity fondů a popis způsobu zdanění private equity fondů v Lucembursku. Obecně lze říci, že při navrhování změn ve zdanění private equity fondů by bylo vhodné se inspirovat již zavedenými fungujícími systémy v jiných zemích, jako je například Lucembursko.