ANALÝZA VLIVU VLÁDNOUCÍCH KOALIC POLITICKÝCH STRAN V ČESKÉ REPUBLICE V LETECH 1996-2014 NA VÝŠI DEFICITU STÁTNÍHO ROZPOČTU - Smržová, Kristýna; Štěpánek, Pavel; Dyba, Karel, 1940-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Práce se zabývá analýzou veřejných rozpočtů ČR v období let 1996 až 2014 se zaměřením na státní rozpočet s komparací politických cyklů. Díky této analýze lze objasnit, zda mají politické cykly přímý a jasný trend na vývoj veřejných financí. Na základě konkrétních dat získaných především z výsledků hospodaření a následné komparace jsou v práci pomocí deduktivní metody vysvětleny závislosti mezi vybranými makroekonomickými ukazateli. Cílem práce je zjištění, zda levicové vlády mají sklon k větším deficitům státního rozpočtu. Dle výsledných zjištění kladenou základní hypotézu nemůžeme potvrdit.
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses