Optimalizace toku prázdných obalů v automotivu - Feshyna, Olga (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci toku prázdných obalů v automotivu. Cílem práce je optimalizace toku prázdných obalů v oblasti skladových ploch a analýza zavedení skenovacího systému a elektronického dokumentu pro komunikaci s dodavateli. První část práce se věnuje teoretickým východiskům, prezentuje automobilový průmysl a současné tendence na trhu. Poté následuje krátké představení společnosti TPCA, kde byla práce zpracována. Teoretická část představuje koncept lean managementu, jeho hlavní nástroje a součásti, ilustruje je na konkrétních příkladech TPCA. Na teoretické poznatky navazuje praktická část. Projekt diplomové práce se zaměřuje na optimalizaci toku prázdných obalů a zavedení skenovacího systému pro nakládku. Nejprve jsou představeny inbound logistické cesty a celý tok materiálu, poté se přistupuje k hlubší analýze a samotné optimalizaci oblasti prázdných obalů a procesu nakládky. V závěrečné části je porovnáván výchozí a současný stav.