Použití účelového určení daní na případu financování sportu České republiky v období 2010-2015 - Hloušek, Jan (2016)
Bakalářská práce Použití účelového určení daní na případu financování sportu České republiky v období 2010 až 2015 se zaměřuje na problematiku financování sportu a konkrétní varianty pro diverzifikaci financování v podobě daňových asignací. V teoretické části je nastíněn způsob nastavení financování sportu a daňová soustava České republiky. Dále je zde podrobněji rozebráno téma daňových asignací, včetně konkrétního návrhu pro českou legislativu, jenž byl vytvořen pro účely této práce. V druhé části jsou kvantifikovány dopady daňových asignací formou zpětné analýzy na vybrané roky 2010 až 2015. Z této části vychází, že daňové asignace by přinesly dodatečné finance českému sportu, což je následně konzultováno v diskusi s možnými následky a dopady při konkrétním zavedení.