Použití účelového určení daní na případu financování sportu České republiky v období 2010-2015 - Hloušek, Jan; Pekárek, Štěpán; Maule, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce Použití účelového určení daní na případu financování sportu České republiky v období 2010 až 2015 se zaměřuje na problematiku financování sportu a konkrétní varianty pro diverzifikaci financování v podobě daňových asignací. V teoretické části je nastíněn způsob nastavení financování sportu a daňová soustava České republiky. Dále je zde podrobněji rozebráno téma daňových asignací, včetně konkrétního návrhu pro českou legislativu, jenž byl vytvořen pro účely této práce. V druhé části jsou kvantifikovány dopady daňových asignací formou zpětné analýzy na vybrané roky 2010 až 2015. Z této části vychází, že daňové asignace by přinesly dodatečné finance českému sportu, což je následně konzultováno v diskusi s možnými následky a dopady při konkrétním zavedení.
Vedoucí práce: Štěpán Pekárek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses