Marketing cestovního ruchu, analýza preferencí organizované a individuální turistiky - Danišová, Kateřina; Procházková, Markéta; Tomík, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Hlavním tématem této bakalářské práce je marketing cestovního ruchu a analýza preferencí v oblasti organizace turistiky. Práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části jsou vysvětleny nejdůležitější prvky marketingu služeb a specifika marketingu cestovního ruchu. V praktické části jsou pak tyto zmíněné pojmy aplikovány a popsány na společnosti ESO travel, jakožto zástupce organizovaného cestování a na webové službě LevnoCestovani.cz, určené individuální turistice. Oba způsoby organizace cest jsou následně porovnány na konkrétním příkladu. Poslední součástí této práce je část metodologická, která nejprve představuje předem stanovené hypotézy provedeného vlastního dotazníkového šetření, interpretaci výsledků a jejich následné vyhodnocení. Závěr práce je věnován rozboru faktů plynoucích z dotazníkového šetření a z nich vyvozených doporučení.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses