Strategické řízení výkonnosti obchodního podniku - Prchal, Štěpán; Neumaierová, Inka, 1960-; Plandor, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou výkonnosti a vytvořením strategie pro obchodní podnik Eurostep s.r.o. Cílem je zhodnocení současného podnikatelského modelu a zformulování budoucí strategie s jejím následným převedením do implementační měřitelné podoby. Tato práce je tvořena teoretickou a praktickou částí. V teoretické části je popsána tvorba strategické analýzy a metoda Balanced Scorecard. V praktické části je na úvod představen analyzovaný podnik a zhotovena strategická analýza, která se skládá z analýzy hodnotového řetězce, PEST analýzy, Porterova modelu konkurenčního prostředí, plátna Canvas, produktové analýzy a analýzy finanční výkonnosti za využití Benchmarkingového diagnostického systému INFA. Na základě vypracované analýzy SWOT a definování poslání, hodnot a vize podniku je zformulována strategie a strategické cíle. Následně pomocí systému Balanced Scorecard je vytvořena strategická mapa, analyzovány strategické cíle v rámci čtyř perspektiv a určeny měřítka, ukazatele a strategické akce jednotlivých strategických cílů. Na závěr práce jsou pro zobrazení dopadu zvolené strategie vytvořeny pravděpodobné scénáře budoucího vývoje podniku.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses