Strategická analýza - Šlemr, Pavel; Krause, Josef, 1978-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této bakalářské práce je provedení strategické analýzy společnosti Tecno line interier s.r.o. a formulace strategických doporučení. Práce je standardně rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je vysvětlena základní terminologie a popsány metody a postupy analýzy vnějšího okolí podniku a vnitřních zdrojů a schopností firmy. V praktické části jsou pak tyto metody aplikovány na vybranou společnost. Vnější okolí podniku je konkrétně analyzováno pomocí PEST analýzy, analýzy odvětví a analýzy konkurenčních sil, vnitřní zdroje a schopnosti poté pomocí VRIO analýzy, finanční analýzy, hodnototvorného řetězce a GE matice. Informace získané z provedených analýz jsou následně shrnuty ve SWOT analýze. Silné a slabé stránky firmy, příležitosti a hrozby z ní zjištěné jsou podkladem pro závěrečnou formulaci strategických doporučení, jež mají sloužit k budoucímu rozvoji firmy.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses