Analýza společnosti Visa - Šlehoferová, Kristýna (2017)
Cílem mé bakalářské práce je zhodnocení potenciálu společnosti Visa do budoucna a určení vnitřní hodnoty její akcie. Pro tyto účely používám fundamentální analýzu, kterou prověřuji, zda je společnost kvalitní a zda má podhodnocené či nadhodnocené akcie. Jednotlivé kapitoly sledují globální, odvětvovou a firemní analýzu, v které je i stanovení vnitřní hodnoty akcie pomocí dividendového diskontního modelu, modelu cash flow to equity a historických modelů. Fundamentální analýzou je zjištěno, že společnost má potenciál do budoucna, ale v současné době má nadhodnocené akcie na trhu.