Odhad velikosti šedé ekonomiky na Slovensku - Didič, Michal; Komrska, Martin; Potužák, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato bakalářská práce se věnuje odhadu velikosti šedé ekonomiky na Slovensku. Vycházím z metodologie Hassana a Schneidera (2016) a Alexandrua, Iona a Catalina (2010). Na základě čtvrtletních dat z období 1Q/1999-4Q/2016 práce vytváří model, který kvantifikuje velikost šedé ekonomiky na základě odhadu množství hotovosti, která je používaná v šedé ekonomice. S použitím takto vypočtené hotovosti je následně pomocí rovnice směny vypočtena velikost šedé ekonomiky jako % HDP. Provedená analýza ukazuje, že šedá ekonomika na Slovensku v 4Q/2016 dosahovala velikosti 9,64 % HDP.
Vedoucí práce: Martin Komrska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses