Podnikatelský plán gastronomického konceptu rychlého občerstvení - Válková, Denisa (2017)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu pro nový koncept rychlého občerstvení SnackMaster. Jedná se o přípravu malých, teplých jídel zhotovovaných z kvalitních a čerstvých surovin především z farmářského prostředí. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. První část seznamuje čtenáře se základními pojmy týkajícími se podnikání, dále charakteristikou a strukturou podnikatelského plánu. V praktické části je vypracován kompletní podnikatelský plán aplikovaný na daný podnikatelský záměr. Největší důraz je kladen na finanční plán, který je pro účely autorky práce tvořen pouze na první rok činnosti. Cílem této diplomové práce je posouzení životaschopnosti daného projektu, analýza konkurence a dodavatelů, výběr vhodné lokality pro realizaci podnikatelského záměru a v neposlední řadě zjištění potřebných finančních zdrojů.