E-commerce prodejci potravin na českém trhu - Semeráková, Nikola (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem online prodejců potravin na českém trhu - Tesco Potraviny online, Rohlik.cz a Košík.cz. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce se zaměřuje na nejnovější trendy v oblasti e-commerce, prodeje potravin online, nákupního chování českého zákazníka na internetu a marketingové strategie. Praktická část práce je zpracována především na základě kvalitativního výzkumu formou rozhovorů s odborníky v dané oblasti a poznatků z odborných konferencí. Z nabytých informací byly zjištěny - proces nákupu z pohledu zákazníka i prodejce, marketingové strategie firem a zákaznická péče. Následně prostřednictvím mystery shoppingu bylo zjištěno, kdo ze sledovaných prodejců nejlépe uspokojuje požadavky zákazníků. Výsledky z mystery shoppingu jsou zdrojem pro předložení návrhů a doporučení pro sledované e-shopy.