Aplikace principů managementu 2.0 v českém prostředí - Gajová, Klára; Háša, Stanislav, 1974-; Svobodová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato diplomová práce s názvem Aplikace principů managementu 2.0 v českém prostředí se zaměřuje na inovativní způsoby řízení firem a jejich přístup k zaměstnancům. Cílem práce je na základě kvalitativního výzkumu zjistit, do jaké míry a v jaké formě jsou principy managementu 2.0 prosazovány ve vybraných firmách na českém trhu. Teoretická část práce obsahuje vymezení základních pojmů z oblasti managementu, důvody pro inovaci manažerského modelu a popis přístupů k manažerským funkcím v tradičním i alternativním řízení organizací založený na dostupné odborné literatuře. Praktická část zkoumá, zda se teoretická východiska managementu 2.0 objevují i v české praxi. Kromě analýzy dostupných informací je praktická část postavena především na hloubkových rozhovorech s manažery a zaměstnanci českých společností vykazujících navenek charakteristiky inovativního přístupu k managementu. Práce je přínosná zejména pro manažery firem a studenty managementu, kteří z ní mohou čerpat poznatky o trendech v řízení firem 21. století. Pro budoucí uchazeče o práci je diplomová práce zdrojem informací o inovativních zaměstnavatelích na českém trhu.
Vedoucí práce: Stanislav Háša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses