Elektromobilita - trh a potenciál na území České republiky - Krausová, Liliana; Pešek, Ondřej; Březina, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce se zabývá elektromobilitou - trhem a potenciálem v České republice. Cílem práce je prostřednictvím kvantitativního a kvalitativního výzkumu zhodnotit situaci a vývoj elektromobility na našem území a to z hlediska potenciálních zákazníků, majitelů elektromobilů, provozovatelů dobíjecích stanic, distributorů elektrické energie, automobilových výrobců, ministerstev a na základě porovnání vývoje prodejů, infrastruktury a státních stimulů vedoucích států na trhu s elektromobilitou. Práce je členěna na dvě části, přičemž první teoretická část uvádí do problematiky inovací, elektromobility a klíčových faktorů jejího úspěchu. Druhá část popisuje údaje o jednotlivých státech, zabývá se vlastním dotazníkovým šetřením a uvádí odpovědi expertů z rozhovorů. Závěrem je představen kompletní přehled motivů a bariér ke koupi elektromobilu nebo budování dobíjecí stanice, SWOT analýza elektromobilu a jeho prostředí a časová osa predikce vývoje elektromobility na našem území do roku 2030 s doporučenými cílovými skupinami pro společnost Porsche Česká republika, s.r.o.. Bylo zjištěno, že situace elektromobility na našem území je uspokojivá a že faktor cena je hlavním motivem (úspora N) i bariérou (cena vozu) jejího rozvoje. Elektromobilita se v České republice bude rozvíjet dále a téměř všichni věří v její potenciál.
Vedoucí práce: Ondřej Pešek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses