Porovnanie výkonnosti PPC kampaní na Google AdWords a americkom Amazone - Halahija, Matej (2017)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou konceptu pay per click marketingu na platformách Google AdWords a americkom Amazone. Hlavným cieľom bakalárskej práce je zodpovedanie otázky, aké vplyvy majú reklamné PPC kampane na Amazone a Google na výsledky firmy predávajúcej fyzické produkty na Amazone. Cieľ práce je v bakalárskej práci dosahovaný na základe porovnávania vplyvov obidvoch kampaní z početných hľadísk, či už ide o nákladovú efektívnosť, hodnotu predajnosti alebo zložitosti vytvorenia a následnej správy kampaní pre štandardného užívateľa. Na dosiahnutie cieľov sú využité metriky a dáta popísané ďalej v teoretickej a metodickej časti bakalárskej práce. V praktickej časti práce sú kampane na obidvoch platformách vytvorené, optimalizované a ich výsledky sú následne podrobne zanalyzované.