Uplatnění intuice v manažerském rozhodování - Hájková, Michaela (2017)
Bakalářská práce se zabývá intuicí a jejím využitím při rozhodování manažerů. V teoretické části vymezuje manažerské rozhodování a intuici jako odborné kategorie. Zmiňuje výsledky vybraných výzkumů a příklady z praxe, které dokazují, že intuice hraje významnou roli v rozhodování manažerů. Praktická část je věnovaná rozhovorům a dotazníkům, které zjišťují, jakým způsobem manažeři vnímají rozhodování, jak se rozhodují, co předchází jejich rozhodnutí a jaké jsou důsledky, pokud se rozhodnou intuitivně, případně analyticky. Práce se snaží ověřit, zda je intuice součástí rozhodování, či nikoliv a jakou hraje roli.