Uplatnění intuice v manažerském rozhodování - Hájková, Michaela; Hrůzová, Helena, 1954-; Pastyřík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Bakalářská práce se zabývá intuicí a jejím využitím při rozhodování manažerů. V teoretické části vymezuje manažerské rozhodování a intuici jako odborné kategorie. Zmiňuje výsledky vybraných výzkumů a příklady z praxe, které dokazují, že intuice hraje významnou roli v rozhodování manažerů. Praktická část je věnovaná rozhovorům a dotazníkům, které zjišťují, jakým způsobem manažeři vnímají rozhodování, jak se rozhodují, co předchází jejich rozhodnutí a jaké jsou důsledky, pokud se rozhodnou intuitivně, případně analyticky. Práce se snaží ověřit, zda je intuice součástí rozhodování, či nikoliv a jakou hraje roli.
Vedoucí práce: Helena Hrůzová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses