Společenská odpovědnost firem se zaměřením na environmentální oblast - Andrová, Lucie; Pešek, Ondřej; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Společenská odpovědnost firem (častěji uváděna pod zkratkou CSR) je v současnosti široce diskutovanou problematikou. Tato práce se zaměřuje konkrétně na environmentální oblast. V teoretické části je objasněn pojem společenské odpovědnosti, nastíněny jeho hlavní principy a charakterizován environmentální pilíř CSR. Praktická část této bakalářské práce zahrnuje kvalitativní výzkum formou rozhovorů s představiteli společností úspěšně realizující koncept CSR, jehož cílem bylo vytvořit doporučení pro společnosti, které s environmentální strategií začínají. Dále byl proveden kvantitativní výzkum formou dotazníkového šetření zjišťující postoje veřejnosti k otázkám životního prostředí, míru angažovanosti veřejnosti v oblasti ochrany životního prostředí a existenci preferencí spotřebitelů při nákupu produktů šetrných k životnímu prostředí. V rámci analýzy zjištěných dat bylo prokázáno, že aplikace environmentálního pilíře CSR může vést k vyšším tržbám, neboť veřejnost přikládá otázce ochrany životního prostředí značnou váhu a environmentálně odpovědné chování od firem vyžaduje.
Vedoucí práce: Ondřej Pešek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses