Železniční přeprava nebezpečného zboží - Šimonová, Veronika (2017)
Diplomová práce se zabývá přepravou nebezpečného nákladu po železnici s cílem představení a zmapování této problematiky. Transport takového nákladu představuje hrozbu pro osoby, zvířata, majetek a životní prostředí, proto se řídí zvláštními pravidly ustanovenými v mezinárodní dohodě RID. Důraz je kladen na její rozbor a následné uplatnění získaných teoretických poznatků na praktický příklad v podobě realizace přepravy nebezpečné hořlavé a toxické látky do východoevropské země.